Yıl sonuna kadar gündemi belirleyecek belli başlı gündem maddeleri neler?
Yurtiçinde açıklanacak enflasyon verileri ve TCMB’nin faiz indirimine dair vereceği mesajlar ana gündemimiz olacak. Yurtdışında ise 20 Ocak’ta göreve başlayacak olan Trump’ın görev öncesi vereceği mesajlar ki son dönemde vergi ve tarife rahatsızlığının yanında, jeopolitik risklerinde arttığını görmekteyiz. Ve Fed’in son gelen veriler ışığında Aralık ayında faiz indirimi yapıp yapmayacağı, ECB’nin de reel ekonominin durgunluğuna odaklanması ve resmi faiz oranlarını “nötr, hatta genişlemeci bölgeye” taşımaya niyetinin olup olmadığı ana gündem maddeleri olacaktır.
Yıl sonunda borsada bir ralli bekliyor musunuz? Hangi dinamikler etkili olur?
Mayıs ayından beri yoğun satışlarla karşılaşan Borsa İstanbul’da son haftalarda bir dengelenme görüyoruz. Yurtdışında Trump vergi ve tarife baskısı hissedilirken, içerde TCMB ve jeopolitik riskler yönümüzü belirleyecektir. Jeopolitik risklerde yumuşama ve TCMB’den de faiz indirimi gördüğümüz takdirde kısa bir ralli görebiliriz. Kısa diyoruz çünkü Endeks zaten 8500’den 9750’ye faiz indirimi beklentileri ile gelmiş durumda.
Kasım enflasyonun %2’nin altında gelmesi ve enflasyon muhasebesine yönelilk belirsizliğin kalkması ile 10,200 seviyesini test etmek isteyen bir edeksle karşılaşma ihtimalini de göz ardı etmiyoruz. Endekste paranın girdiği sektörler olarak Bankacılık ve Gayrimenkul yatırım ortaklarının ön plana çıkması da bunun en güzel kanıtı.
Mevcut dinamikler eşliğinde yatırımcılara önerileriniz ve 3 hisse tercihiniz:
Her ne kadar Borsa İstanbul’un ucuz olduğunu ve uzun vadede potansiyelinin yüksek olduğunu düşünsek de kısa vadeli dalgalanmaların sertliği, likidite sorunun devam etmesi üstelik mevduatlardaki yüksek seviye ve de altının rallisi bir araya geldiğinde yatırımcıların TCMB’nin faiz indirim süreçleri ile Trump ve etkilerini de düşünerek portföy dağılımı yapmalarını tavsiye etmekteyiz.
En önemli kriter kaldıraç ve kredili işlemlerden uzak durmaları olacaktır. Sonra da portföylerini risk algılarına göre dağıtmaları. Mevduat/Para piyasası fonları, Altın, Kısa vadeli borçlanma araçları, yurtdışı teknoloji hisseleri ve Borsamız içeren dağılım yapmalarını önermekteyiz.
MGROS… MGROS için AL tavsiyemizi ve 12 aylık hedef fiyatımız 716TL/hisse olarak korumaktayız. Güçlü operasyonel karlılık ve verimlilik, nakit akışının kuvvetliliği, online kanallarda artan müşteri trafiği, toplam gıda perakende tarafında pazar payındaki artış, rekabetçi fiyatlama stratejisi, marjların iyileşmesi, Güçlü net nakit pozisyonu tercihimizdeki ana etmenler.
TAVHL… TAVHL için AL tavsiyemizi ve 12 aylık hedef fiyatımız 355TL/hisse olarak korumaktayız. Antalya Havalimanı yeni terminalinin yolcu trafiğine 1Ç25’te açılmasının beklenmesi, Ankara Esenboğa Havalimanı projesinin2Ç25’te tamamlanmasının planlanması, güneş paneli yatırımları ile Bodrum ve İzmir, Ankara havalimanlarının toplam elektrik tüketiminin %30’unun karşılanma beklentisi, Almatı – Antalya ve Gürcistan’daki yolcu büyümesinin devamı, kış sezonu için koltuk arz planlarının kuvvetli görünmesi, Paris operasyonlarının tam konsolide edilmesi, havalimanları servis şirketlerinden daha fazla katkı sağlanması.
TCELL… TCELL için AL tavsiyemizi ve 12 aylık hedef fiyatımız 146TL/hisse olarak korumaktayız. Telekomunikasyon sektörünün dezenflasyon sürecinde de kontratlar yenilendikçe zamların devreye girmesiyle ARPU büyümesinin enflasyon üzerinde artış göstermesini beklememiz, Ukrayna’daki varlıkların satışından elde edilen nakit ve güçlü Operasyonel karlılıkla sağlanan Nakit Akışı sayesinde net borçtaki gerileme.
Portföylere dahil edilmek üzere takip edilmesini önerdiğiniz 25-30 hisse ismi: Mevcut konjektürde ön plana çıkabilecek hisseler olarak;
ISCTR – AKBNK – EKGYO – SNGYO – ZRGYO – TAVHL – CLEBI – MPARK – LKMNH – TOASO –KCHOL –ENKAI – KRDMD – TCELL – CIMSA –OYAKC – BIMAS –GARAN – MGROS –- FROTO- ASELS – TTKOM – GRSEL