Starbucks'ın 2024 mali yılı genelindeki küresel karşılaştırılabilir mağaza satışları yüzde 2 düşerken, McDonald's'ın küresel satışları, 2024 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 1,5 azaldı.
Küresel piyasalarda risk iştahının artması, ABD-Çin ticaret müzakerelerine yönelik iyimserlik ve Çin'deki düşük likidite koşulları, güvenli liman talebini zayıflatarak değerli metallerde satış baskısına yol açtı.
Cenevre’de düzenlenecek G20 ve DTÖ zirvesi, ticaret işbirliğinde yeni bir dönemin kapısını aralayabilir. Bu durum, küresel borsalarda güçlü bir ralliye zemin hazırlıyor.
Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD seçimlerinden zaferle çıkan Donald Trump'ın ticaret tarifeleri uygulama tehdidinin, küresel ekonomik belirsizliği artırdığını ve borçlanma maliyetlerini yükselttiğini açıkladı. IMF Genel Müdürü Kristalina Georgieva, özellikle 2025 yılında dünya
OECD'nin yayımladığı verilere göre, küresel ekonomik belirsizlik endeksi Nisan'da bir önceki aya göre yüzde 52 oranında artarak 33,2 puana yükseldi. Veri pandemiden sonraki en yüksek seviye olarak kaydedildi.
Dünya Bankası, ekonomik büyümedeki zayıflamanın bol petrol arzıyla birleşmesiyle küresel emtia fiyatlarının 2020'den bu yana görülmeyen seviyelere düşmesinin beklendiğini bildirdi.
2025’in ilk çeyreğinde küresel borç 324 trilyon dolara ulaştı. Gelişen piyasalarda borç 106 trilyon dolara çıktı. Türkiye gibi ülkeler için büyük bir borç krizi riski kapıda.
Birleşmiş Milletler, Dünya Ekonomik Durumu ve Beklentiler (WESP) raporuna göre, Türkiye ekonomisinin 2025'te yüzde 3,1, 2026'da ise yüzde 3,5 büyümesi bekleniyor. Enflasyonun 2025'te yüzde 43,9'a, 2026'da ise yüzde 21,6'ya gerileyeceği öngörülüyor. Rapora
Allianz Trade'in "Fırtınadaki Süvariler" başlığı ile yayınladığı bu yılın ilk çeyrek Ekonomik Görünüm Raporu'nun odağında Donald Trump'ın gümrük vergileri ve ticaret savaşı var. Rapora göre, mevcut küresel belirsizlik seviyesi Covid-19 salgını sırasında