2025’in ilk çeyreğinde küresel borç 324 trilyon dolara ulaştı. Gelişen piyasalarda borç 106 trilyon dolara çıktı. Türkiye gibi ülkeler için büyük bir borç krizi riski kapıda.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye ekonomisini istikrara kavuşturmak amacıyla uyguladıkları programın yolunda gittiğini belirterek, küresel ekonomideki belirsizliğe karşı ihtiyatlı, sorumlu ve sürdürülebilir makroekonomik politikalara sadık kaldıklarını ifade etti.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, enerji alanında ithalatı azaltmaya yönelik neler yapılabileceğine odaklandıklarını belirterek, "Türkiye'nin petrol ve gaz ithalatını düşürecek, dolayısıyla üretimimizi artıracak faaliyetler içindeyiz." dedi.
Uluslararası Para Fonu (IMF) Başkanı Kristalina Georgieva, gelecek hafta yayımlanacak Dünya Ekonomik Görünüm Raporu'ndaki yeni ekonomik büyüme tahminlerinde önemli aşağı yönlü revizyonlar olacağını ancak resesyon öngörülmediğini belirtti.
Türk müteahhitler dünyada önemli işlere imza atıyor şüphesiz. Zira rakamlar da bunu gösteriyor. Yaşanan tüm küresel zorluklara karşın Türkiye, “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 43 firma ile yer aldı ve
Uluslararası Enerji Ajansı (UEA), bu yıl için küresel petrol talebi artış öngörüsünü, artan ticaret gerilimlerinin ekonomik görünümü olumsuz etkilemesi nedeniyle günlük yaklaşık 300 bin varil aşağı yönlü revize etti.
Eswar Prasad ve Caroline Smiltneks’in analizine göre küresel ticaretteki bozulma ve artan politika belirsizliği, büyümenin önünde ciddi bir engel oluşturuyor.…
Enflasyonla Mücadelede Tek Çözüm: Üretim Modelini Değiştirmek Enflasyonla mücadele yöntemleri ülkeden ülkeye farklılık göstermeli. Gelişmiş ülkelerin başarılı olduğu politikalar, gelişmekte…