Gazprom’un yan kuruluşu Amur tesisi için Linde’den 879 milyon dolar talep ediyor

tarafından
5 months önce

Gazprom’un bir yan kuruluşu, Rusya’nın doğusundaki Amur Bölgesi Tahkim Mahkemesi’nde Linde ve yan kuruluşlarına karşı 85,7 milyar ruble (yaklaşık 879 milyon dolar) tutarında dava açtı. Salı günü açılan dava, Rusya’nın Çin’e Power of Siberia boru hattı üzerinden gaz ihracatını kolaylaştırmada kritik öneme sahip olan Amur Gaz İşleme Tesisi ile ilgili.

Dünyanın en büyük endüstriyel gaz şirketi olarak tanınan Linde, Rusya’nın Şubat 2022’de Ukrayna’da başlattığı askeri harekat sonrasında Rus pazarından ve Amur tesisinden çekildi. İlk teknolojik hattını Haziran 2021’de faaliyete geçiren Amur tesisinin, gelecek yıl yıllık 42 milyar metreküp doğal gaz işleme tam kapasitesine ulaşması bekleniyor.

Linde, jeopolitik duruma yanıt olarak 2022’de Rusya’daki tüm iş geliştirme faaliyetlerini durduracağını, belirli müşterilere tedariki sonlandıracağını ve ülkedeki varlığını en aza indirmek için endüstriyel varlıklarını elden çıkaracağını duyurmuştu.

Son açılan dava, Linde’nin Rusya’dan çıkışından bu yana açılan ilk dava değil. Rus mahkemelerinde birden fazla dava açıldı. Ağustos ayında dikkat çeken bir davada, bir Rus mahkemesi, bir gaz işleme tesisiyle ilgili anlaşmazlık nedeniyle Linde’nin İngiliz yan kuruluşuna ait yaklaşık 1,15 milyar dolar değerinde varlığın dondurulmasına karar vermişti.

Rapor edildiği sırada, e-posta yoluyla ulaşılan ne Gazprom ne de Linde konu hakkında yorum yapmıştı. Davada kullanılan güncel döviz kuru 1 ABD doları = 97,4955 ruble şeklindedir.

Reuters bu habere katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Don't Miss

AB’den Rusya’ya 17. darbe! Yaptırım paketi üzerinde uzlaşı sağlandı

Avrupa Birliği (AB), Rusya’ya karşı hazırladığı 17. yaptırım paketi üzerinde nihayet uzlaştı.

AB Rusya’dan gaz alımını durduracak

Avrupa Birliği (AB), 2027 sonuna kadar Rusya'dan doğalgaz ithalatını tamamen bitirecek yol haritasını