Jeff Bezos’un Washington Post için verdiği ‘tarafsızlık’ kararı istifaları ve abonelik iptallerini beraberinde getirdi

tarafından
1 month önce

Washington Post’un seçimden kısa süre önce bir adayı desteklemesi, gazetenin eski bir geleneğiydi.

İlk kez 1976’da dönemin Demokrat adayı Jimmy Carter’a destek açıklaması yapan gazete, 1988 yılındaki başkanlık seçimlerinden bu yana tüm seçimlerde bir başkan adayını desteklediğini açıklıyordu.

Fakat geçen hafta gazetenin bir numarasından gelen ‘iptal’ kararı, gazetenin bu geleneğinin sona ermesine sebep oldu.

200 BİNDEN FAZLA KİŞİ DİJİTAL ABONELİKLERİNİ İPTAL ETTİ

Jeff Bezos’un ‘tarafsızlık’ kararının ardından iki köşe yazarı gazeteden istifa etti ve iki yazar da yazı işleri kurulundan ayrıldı.

Ayrıca 200.000’den fazla kişi dijital aboneliklerini iptal etti. Bu rakam, basılı yayınları da içeren yaklaşık 2,5 milyon abonenin ücretli tirajının yaklaşık %8’ini temsil ediyor.

BEZOS KARARI SAVUNDU: BİR BAŞKAN ADAYINI DESTEKLEMEK SADECE GÜVENİLİRLİĞİMİZİ SARSAR

Tartışmalara yol açan karara imza atan multimilyarder iş insanı Bezos, gazetesinde kendi kaleme aldığı bir yazıyı paylaştı.

Yazıda, ABD halkının artık medyaya güvenmediğinin altını çizen Bezos, “Bir başkan adayını desteklemek, sadece güvenilirliğimizi sarsar” ifadelerini kullandı.

ABD’de büyük medya kuruluşlarının ülkedeki en güvenilmez kurumlar olarak seçildiğini belirten Bezos, “Doğru söylediğimiz kadar, insanların bizim doğruyu söylediğimize inanması da gerekli” dedi.

GAZETEDEN İSTİFA EDEN KIDEMLİ EDİTÖR HOFFMAN: DİKTATÖRLÜĞE KARŞI SESSİZ BIRAKILMAMIZA KARŞIYIM

Gazetede 40 yılı aşkın bir süredir çalıştıktan sonra bu hafta istifa eden editörlerden biri olan David Hoffman ise Axios’a yaptığı açıklamada, “Gazetenin sahibinin, aylar öncesinden bir adayı desteklememe kararı alması, hakkıdır. Fakat bunu hayatımızın en önemli seçimine bu kadar kısa süre kala yapması, son derece sorunlu bir hareket” dedi.

Hoffman ayrıca “Donald Trump’ın adaylığı, ülke için bir otokratik bir tehdit… Diktatörlüğe karşı sessiz bırakılmamıza karşıyım” dedi.

ABD’DE HANGİ GAZETE HANGİ ADAYI DESTEKLİYOR?

Öte yandan ana akım Amerikan medyasının bir diğer önemli gazetesi New York Times (NYT), 30 Eylül’de yaptığı açıklamada, 5 Kasım’daki başkanlık seçimlerinde Demokrat Harris’e destek verdiğini açıkladı.

Amerikan medyasının önemli gazetelerinden ve Harris’e destek vermesi beklenen Los Angeles Times ise birkaç gün önceki açıklamasında “hiçbir başkan adayını desteklememe” kararı aldığını kamuoyuna duyurdu.

Diğer yandan bu seçimlerde Harris’i destekleme açıklaması yapan ulusal ve yerel 80 kadar medya kuruluşu olduğu ve bunlar arasında NYT, Boston Globe, New Yorker, Denver Post ve Los Angeles Sentinel gibi gazetelerin öne çıktığı kaydedildi.

Buna mukabil aralarında New York Post, Washington Times ve Las Vegas Review-Journal gibi gazetelerin olduğu 10 civarında ulusal ve yerel medya kuruluşunun ise Trump’a destek açıklaması yaptığı belirtildi.

Amerikan medyasında başkanlık seçimleri öncesinde medya kuruluşlarının kendilerini yakın hissettikleri başkan adayına destek açıklaması yapması geleneksel bir “tutum beyanı” olarak görülüyor.

Bu yaklaşımın “bağımsız medya” söylemiyle örtüşmediği yönündeki tartışmaların halen yapıldığı ABD’de, ana akım sol liberal medyanın büyük oranda Demokrat adayları, sağ muhafazakâr medyanın ise Cumhuriyetçi adayları desteklediği biliniyor.

patronlardunyasi.com

Don't Miss

Kripto para piyasası FED’in faiz kararı ile dalgalandı

Bitcoin FED’in faiz kararını açıklamasından sonra yeni günde 101.520 dolar, Ethereum 3.693

Sabah  Stratejisi: Dar alanda paslaşmalar

Piyasalar, yoğun merkez bankalarına ait takvimin göbeğinde, yılı kapatma çabası içerisinde. Özellikle