Offshore piyasada TL borçlanmanın maliyeti %50’nin üzerine çıktı

tarafından
4 weeks önce

Gecelik forward ima edilen getiri 11 baz puan artışla 3 Eylül’den bu yana en yüksek seviye olan yüzde 51’e çıktı ve yabancı fonların bazı uzun lira pozisyonlarını kapattıklarına işaret etti. Konuya yakın kaynakların Bloomberg’e verdiği bilgiye göre, kamu bankaları Türk lirasını agresif bir şekilde savunmaktan kaçınırken, Türk lirası pazartesi günü değer kaybetti.

İşlemler hakkında bilgi sahibi olan ve kamuya açık konuşma yetkileri olmadığı için isimlerinin açıklanmasını istemeyen traderlara göre, kamu bankalarının Türk lirasını desteklemesiyle salı günü satış baskısının şiddeti azaldı. Ertesi gün offshore forward ima edilen getiriler günün en yüksek seviyesi olan yüzde 62’den gevşeyerek yüzde 56,5 civarında işlem gördü.

Dolar/TL saat 13:50 itibarıyla %0,2 yükselişle kapanış bazında rekor bir seviye olan 34,5945 seviyesinden işlem gördü.

Türk lirası üzerindeki satış baskısı, Merkez Bankası’nın politika faizini yüzde 50 seviyesinde bırakmasının beklendiği perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında öncesinde gerçekleşti.

MUFG Bank Türkiye Hazine Direktörü Onur İlgen, “Faiz toplantısı öncesinde bir miktar temkinlilik var, merkez bankasının yatırımcıları hayal kırıklığına uğratabilecek çok güvercin sinyaller vermesi ihtimaline karşı bir miktar kar satışı faaliyeti var. Bununla birlikte, mevcut stresli kısa vadeli fiyatlama, merkez bankası toplantısı sona erdikten sonra bir haftadan fazla sürmeyebilir” değerlendirmesinde bulundu.

Don't Miss

TÜSİAD Başkanı Turan: Türkiye’nin uluslararası lojistik merkezi olması mümkün

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan,

Asgari ödeme yükseldi, takipteki borç katlandı

Bireysel kredi kartında takipteki alacak oranı artışı, bireysel kredi kartı harcamalarını katladı.