QNB Türkiye, yılın dokuz aylık periyoduna ait finansal sonuçlarını açıkladı

tarafından
2 months önce

QNB Türkiye istikrarlı büyümesini sürdürerek Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı 2024 yılının ilk dokuz aylık döneminde de kesintisiz bir şekilde devam ettirdi. 30 Eylül 2024 itibarıyla, QNB Türkiye’nin toplam aktifleri 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 38 artarak 1 trilyon 363 milyar 39 milyon TL’ye ulaştı.

Orta Doğu ve Afrika Bölgesinin lider finansal kuruluşu ve Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank (Q.P.S.C.)’ın Türkiye’deki iştiraki QNB Türkiye, 2024 yılının ilk dokuz aylık döneminde de güçlü bir finansal performans sergilemeye devam etti. QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, dinamik piyasa koşulları doğrultusunda hareket etmeye ve yenilikçi çözümlerle müşterilerinin yanında yer almaya devam edeceklerini belirtti.

QNB Türkiye istikrarlı büyümesini sürdürerek Türkiye ekonomisine sağladığı katkıyı 2024 yılının ilk dokuz aylık döneminde de kesintisiz bir şekilde devam ettirdi. 30 Eylül 2024 itibarıyla, QNB Türkiye’nin toplam aktifleri 2023 yıl sonuna kıyasla yüzde 38 artarak 1 trilyon 363 milyar 39 milyon TL’ye ulaştı. Aynı dönemde, net krediler yüzde 39 artış kaydederek 795 milyar 226 milyon TL’ye, müşteri mevduatı ise yüzde 27 artış ile 772 milyar 744 milyon TL’ye yükseldi. Bankanın 2024 yılının ilk dokuz aylık dönemindeki net kârı ise 27 milyar 231 milyon TL olarak gerçekleşti.

QNB Türkiye Genel Müdürü Ömür Tan, ana hissedarları QNB Group’un “uluslararası bir marka olma vizyonu” ve “bütünleşik marka mimarisi yaratma misyonu” doğrultusunda Türkiye’de ‘QNB’ olarak faaliyetlerine devam edeceklerini hatırlatarak; “Bu dönüşüm, markamızın uluslararası düzeyde tek bir isim altında birleşmesini ve tüm ülkelerde aynı güçlü sesle temsil edilmesini sağlayacak. QNB Türkiye olarak, kurumsal ve bireysel bankacılıktan dijitalleşmeye, sürdürülebilirlikten gelecek nesillere dokunan projelere kadar geniş bir yelpazede faaliyetlerimizi sürdürmeye ve müşterilerimize değer katmaya devam edeceğiz” dedi.

Küresel ekonomide, enflasyondaki düşüşle birlikte başlıca gelişmiş ülke merkez bankalarının faiz indirim sürecine girdiklerini belirten Tan, Türkiye ekonomisinin de enflasyonla mücadele kapsamında kararlı adımlar atmaya devam ettiğini söyledi. Tan, “İstikrar odaklı ekonomi politikaları makroekonomik göstergelerde iyileşme sinyalleri verirken, yurt içinde dolarizasyonun azalması ve Türk Lirası varlıklara yönelik yabancı yatırımcı talebinin artması bu olumlu süreci pekiştiriyor. Cari işlemler dengesinin iyileşmesiyle TCMB’nin döviz rezervleri güçlenirken, Türk Lirası reel olarak değer kazanıyor.’’ diye konuştu. Uluslararası derecelendirme kuruluşlarının Türkiye’nin kredi notunu artırmasının, bu dengelenme sürecinin yurt dışı piyasalarda da olumlu karşılandığını gösterdiğini belirten Tan, kredi risk primindeki (CDS) düşüşün de piyasalarda güveni artıran bir diğer faktör olarak öne çıktığını vurguladı.

Don't Miss

AB’den dikkat çeken Türkiye raporu: Ekonomide başarılı bir sınav veriyor

Avrupa Birliği Komisyonu, Türkiye ekonomisine ilişkin yüksek jeopolitik riskler ve belirsizlikler karşısında

Kiler Holding, Generali Sigorta’nın yüzde 90,5’ini devraldı

Kiler Holding, Türkiye’nin ilk sigorta şirketi Generali Sigorta’nın ülkemizdeki operasyonlarını devraldı...