Varlıklı Amerikalılar, seçimden sonra ABD’yi terk etmeyi planlıyor

tarafından
3 weeks önce

Aile ofisleri ve yüksek net gelirli ailelerin avukatları ve danışmanları, ikinci pasaport veya yurtdışında uzun süreli ikamet arayan müşterilerden rekor talep gördüklerini söyledi. Seçimden sonra yurtdışına taşınma konuşmaları yaygın olsa da, servet danışmanları bu sefer zenginlerin çoğunun çoktan harekete geçtiğini söyledi.

Uluslararası göç konusunda varlıklı kişilere danışmanlık hizmeti veren Henley & Partners’ın özel müşteriler grup başkanı Dominic Volek, ”Şimdiki gibi bir talebi daha önce hiç görmemiştik” dedi.

YURT DIŞINA TAŞINMAYI PLANLAYAN AMERİKALILARIN SAYISI GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 30 ARTTI

Volek, ilk kez, zengin Amerikalıların şirketin en büyük müşteri tabanı olduğunu, işinin yüzde 20′sini oluşturduğunu ve diğer tüm uluslardan daha fazla olduğunu söyledi. Yurt dışına taşınmayı planlayan Amerikalıların sayısının geçen yıla göre en az yüzde 30 arttığını söyledi.

Uluslararası vergi ve göçmenlik firması Lesperance and Associates’in yönetici ortağı David Lesperance, kendisini yurtdışına taşınmak için işe alan Amerikalıların sayısının geçen yıla göre yaklaşık üç kat arttığını söyledi.

Zenginlere göç programları konusunda danışmanlık yapan l Arton Capitatarafından yapılan bir anket, Amerikalı milyonerlerin yüzde 53′ünün seçimden sonra, kim kazanırsa kazansın, ABD’yi terk etme olasılıklarının daha yüksek olduğunu ortaya koydu. Daha genç milyonerler, 18 ila 29 yaş arasındaki milyonerlerin yüzde 64′ünün, yurtdışında yatırım yoluyla ikamet programı aracılığıyla sözde altın vizeler almaya ”çok ilgi duyduklarını” söylemesiyle, ayrılma olasılıkları en yüksek olanlardı.

İkinci pasaportlara veya ikametlere olan ilgi, Covid-19′dan bu yana Amerikalı zenginler arasında istikrarlı bir şekilde artıyor. İster daha sıcak, daha ucuz bir ülkeye emekli olmak, ister yurtdışındaki ailelerine daha yakın olmak olsun, zenginlerin yurtdışına açılmak istemek için politik olmayan birçok nedeni var.

Ultra zenginler de giderek artan bir şekilde bir ülkede vatandaşlığı yoğun bir kişisel ve finansal risk olarak görüyor. Yatırımlarını çeşitlendirdikleri gibi, artık ülke risklerini korumak için ” pasaport portföyleri ” oluşturuyorlar. Diğerleri tehlikeli ülkelere veya ABD’ye düşman bölgelere seyahat etmeleri durumunda ABD dışı bir pasaport istiyor.

Avukatlar, zenginlerin ayrıca okullarda yaşanan kitlesel silahlı saldırıları, siyasi şiddet potansiyelini, antisemitizmi, İslamofobiyi ve hükümetin artan borçlarını da ayrılma nedenleri arasında saydıklarını söylüyor.

Destinasyonlara gelince, Amerikalılar çoğunlukla Avrupa’ya bakıyor. Henley’e göre, ikamet veya ikinci vatandaşlık arayan Amerikalılar için en iyi ülkeler arasında Portekiz, Malta, Yunanistan, İspanya ve Antigua yer alıyor. İtalya da Amerikalılar için popüler hale geldi.

Arton Capital’den Armand Arton, “Amerikalılar ile Avrupa arasındaki aşk ilişkisi çok uzun zamandır devam ediyor,” dedi. “Bunun bir bedeli var ve onlar bir mülke veya fona birkaç yüz bin dolar veya yarım milyon dolar yatırmaktan tamamen memnunlar.”

AVRUPALILAR ALTIN VİZELERE KARŞI

Ancak kurallar ve maliyetler hızla değişiyor. Kitlesel göç dünya çapında sıcak bir siyasi konu haline gelirken, Avrupa’daki bazı politikacılar, zenginlere yalnızca yatırımlara dayalı vatandaşlık veya ikamet hakkı veren altın vizelere karşı çıkmaya başladı.

Örneğin Portekiz, Algarve’ye akın eden ve altın vize programının bir parçası olarak sahil mülkleri satın alan yabancıların akınının ardından bir tepkiyle karşı karşıya kaldı. Emlak fiyatları %15 oranında yükselince, hükümet kuralları değiştirdi, asgari yatırım eşiklerini artırdı ve konut mülkünü bir yatırım kategorisi olmaktan çıkardı.

İtalya bu yaz, vergi ikametgahlarını İtalya’ya taşıyan zengin yabancıların yurtdışı gelirleri üzerindeki sabit vergisini 200 bin avroya (217 bin dolar) çıkardı. Bu değişiklik, programa katılan ve Milano’daki emlak fiyatlarını artıran zengin yeni göçmen dalgasını takip etti.

patronlardunyasi.com

Don't Miss

Dünyanın en büyük LNG alıcısının talebi geriliyor

Küresel LNG pazarının en büyük alıcı ülkesi Çin, Rusya'da boru hatlarıyla gelen

Pasifik, insansız helikopteri Alpin’i daha yetenekli yaptı, 10 ülkeyle satış için görüşüyor

Önümüzdeki 3 yılda 3 milyar TL yatırım yapmayı planlayan Pasifik Teknoloji, insansız