Yapay zeka şirketlerinden içerik üreticilerine yeni gelir fırsatı: Yayınlanmamış videolara büyük talep

tarafından
5 hours önce

Çevrimiçi platformlarda paylaşılmamış videolar, yapay zeka modellerini daha doğru ve gerçekçi hale getirmek için büyük önem taşıyor. Yapay zeka şirketleri, bu benzersiz görüntüler için dakika başına 1 ila 4 dolar arasında ödeme yapıyor. Kalitesi ve formatına bağlı olarak 4K çözünürlükteki videolar, drone görüntüleri ve 3D animasyonlar gibi özel içerikler daha yüksek fiyatlara alıcı buluyor.

YAYINLANMAYAN GÖRÜNTÜLER GELİR KAPISI OLDU

YouTube, Instagram ve TikTok gibi platformlar için içerik üreten kişiler, yayınlanmamış görüntülerini satarak gelirlerini çeşitlendiriyor. Bu videolar, yapay zeka şirketlerine lisanslanarak önemli bir gelir kaynağı haline geldi. Lisanslama şirketleri, yüzlerce içerik üreticisinin videolarını toplu şekilde AI şirketlerine satarak, üreticilere milyonlarca dolarlık ödeme sağlıyor.

Geçmişte yapay zeka şirketleri, internetten topladıkları içerikleri sahiplerine ödeme yapmadan kullandıkları için eleştiriliyordu. Ancak yeni model, içerik üreticilerin haklarını korumaya yönelik yasal sözleşmelerle ilerliyor. Bu sözleşmeler, içeriklerin itibar zedeleyici ya da uygunsuz şekillerde kullanılmasını engelleyen maddeler içeriyor.

Uzmanlar, yapay zeka şirketlerinin bu içeriklere olan yoğun talebinin önümüzdeki birkaç yıl içinde azalabileceğini belirtiyor. Wasserman ajansından Dan Levitt, “Bu, gelir elde etmek için büyük bir fırsat. Ancak bu talebin uzun vadeli olacağını düşünmüyorum” dedi.

AI şirketleri ile içerik üreticileri arasında oluşan bu yeni iş modeli, her iki taraf için de kazanç sağlıyor. Ancak bu süreç, dijital içerik üreticilerinin haklarının korunması ve adil şekilde tazmin edilmesi gerekliliğini gündeme getiriyor.

patronlardunyasi.com

Don't Miss

Türkiye bu yıl yapay zeka endekslerinde süper ligi hedefliyor

Yapay Zeka Politikaları Derneği (AIPA) Başkanı Zafer Küçükşabanoğlu, Türkiye'nin yapay zeka endekslerinde

Dünya Ekonomik Forumu’na göre Türk şirketler dünya genelinde yapay zekayı en çok kullanalar arasında

Dünya genelinde sektörler yapay zeka ile yeniden şekillenirken, istihdamda da yapay zekayı